Hoppa till sidans innehåll

Ponnyskolan

06 AUG 2018 13:27
  • Uppdaterad: 06 AUG 2018 14:28

Järna ridklubb har fr.o.m. Januari 2018 startat en fritidsaktivitet som heter Ponnyskolan. Denna kommer att bedrivas på onsdagar mellan 14.30-18.00 (drop-in mellan 14.30-15.00) och är för barn från 7 år och uppåt. 


Vi börjar eftermiddagen med att samlas och äter mellanmål tillsammans som anordnas av ridskolan. (Viktigt att meddela om det finns allergier) 
Därefter kommer vi att gå igenom dagens schema som kan bestå av ridning, teori, pyssel och lekar. 
Ridpassen kommer att vara ca 30-40 minuter. 
Det finns en terminsplanering för ridlektionerna och det kommer att innehålla dressyrpass, markarbete, prova på hoppning, working equitation och även ut i skogen efter väder och säsong. 
Vi kommer också att prova på att köra häst och vagn, använda oss av käpphästar och även ha bara teorilektioner. 
Efter ridpassen tar vi hand om hästarna, sköter om stallet, har ett teoripass om det inte hunnits med innan lektionen eller bara leker/pysslar om tid finns. 

Vår verksamhetsidé på Järna Ridklubb är att erbjuda en fritidsaktivitet utöver dem vanliga ridlektionerna där man får chansen att spendera mer tid i stallet med såväl hästarna som med kompisarna. 
Här kommer du bl.a. få chansen att lära dig mer om hästen och dess beteende, hantering av hästen, säkerhet runt hästen, i stallet och i ridningen. 
Vi kommer att använda oss av teorimaterialet MiniGnägg och MaxiGnägg som är framtaget av Svenska Ridsport Förbundet med visionen: "Avsikten är att ge eleverna en känsla för vad som ingår i hästlivet – oavsett gren eller disciplin – och inspirera dem att åka till stallet och lära sig mer".


Ponnyskolan ska vara både pedagogisk och utvecklande för varje individ. 
Att ta ansvar för hästarna och för varandra är viktigt men också såklart att alla ska trivas och ha roligt tillsammans hos oss på Järna Ridklubb!

Låter detta intressant?

Kontakta This is a mailto link för mer information.

Skribent: Lotta Bergström
Epost: This is a mailto link

Kontakta Järna Ridklubb

Telefon: 08-55171519

Mail: This is a mailto link

Bankgiro: 116-3252

Swish: 123 288 99 39

 

 

 

 

 

Postadress:
Järna RK - Ridsport
Billstavägen 31
15395 Järna

Kontakt:
Tel: 0855171519
E-post: lotta.jarnaridklubb@...