Nyhetsbrev september

26 AUG 2020 16:27
  • Uppdaterad: 26 AUG 2020 16:27

Järna, september 2020

Varmt välkomna tillbaka till en ny hösttermin här på Järna Ridklubb!

Hästarna

Våra kompisar har fått njuta ett härligt sommarlov, vilket syns ganska tydligt på både glatt humör och runda magar.

Som vissa av er säkert redan vet har vi fått in några nya arbetskamrater i gänget:

-    Eternity & Emilia är 2 unga fullblodsston, 5- respektive 7 år gamla. De är pigga och glada tjejer som redan har börjat gå på vissa lektioner.

-    Kalinka är en polsk import, 9 år gammal. Hon är körhäst från början så hon kommer så sakteliga slussas in i verksamheten.

-    Rotka är en 9 år gammal ponny, importerad från Polen. Hon kommer närmast från en ridverksamhet i Finntorp.

-    Princess är ett irländskt sto, 10 år gammal och har bl a tävlat i allsvenskan för ponny.

Vår fina Francko kommer nu gå i pension efter lång och trogen tjänst. Susanne Larsson blir ny ägare och kommer flytta honom i början av september. Tack och stort lycka till!

Stallet

Under sommaren har det byggts solceller på stalltaket. Det är Södertälje kommun som har beslutat att alla deras idrottsanläggningar ska förses med solceller för att säkerställa en hållbar och miljövänlig energiförsörjning - jättebra tycker vi!

Verksamheten

I början av sommaren var det några av våra hästar som blev sjuka, vilket tyvärr gjorde att vi var tvungna att ställa in några av våra läger/kurser. Som tur var konstaterade vår veterinär Andreas att det bara var en vanlig förkylning och kunde öppna upp stallet ganska omgående, men dessvärre tappade klubben intäkter i samband med inställda kurser.

Dock hoppas vi att få fart i vårt insamlingsprojekt som vi startade förra vintern! Vår målsättning var att samla in 100 000:-. Vi har fått in fantastiska 60 000:-, så nu är det bara 40 000:- kvar. Läs gärna mer på anslagstavlan i stallet eller på vår hemsida för tips och idéer - det vore så roligt om vi kunde nå vårt mål innan höstterminens slut!

Under hösten kommer vi i vanlig ordning anordna kurstillfällen för både dressyr och hoppning - information uppdateras löpande på vår anslagstavla och hemsida. Vi planerar KM följande datum:

-  KM Hoppning 11/10

-  KM Dressyr 18/10

Det är fortfarande corona-tider så glöm inte att hålla avstånd, tvätta händer ordentligt och stanna hemma om du känner dig dålig. Mer info finns på anslagstavlan i stallet och vår hemsida.

Nu ser vi fram emot en härlig höst tillsammans med er!

Carina Bergh med personal

Skribent: Lotta Bergström

Kontakta Järna Ridklubb

Mail: This is a mailto link