Allmänna bestämmelser för gruppridning

1. Deltagaren skall vara medlem i Järna Ridklubb. För att försäkringar skall gälla måste medlemsavgiften erläggas i förskott (med januariavgiften eller, för ny medlem, vid första betalningstillfället). Vid senare betalning debiteras påminnelseavgift om 50 kronor och ev ränta.
  2. Godkänd ridhjälm och skor/stövlar med klack skall användas vid all ridning. Skyddsväst rekommenderas.
  3. En bestämd dag och tid i veckan är reserverad tills uppsägning sker. Gruppen har upp till 10 deltagare.
  4. Järna Ridklubb har delat upp ridåret i 4 betalningsperioder, som skall erläggas i förskott. Vid senare betalning debiteras påminnelseavgift om 50 kronor och ev ränta.
  5. Vid förhinder eller sjukdom har eleven rätt att, i mån av plats, rida igen i en likvärdig grupp inom 1 månad. Lektion skall avbeställas senast kl 12.00 samma dag (måndag-fredag) eller senast 09.00 (lördag, söndag) på tel 08-55171519. Ej avbeställd eller för sent avbeställd tid går inte att rida igen. Teorilektion kan endast tas igen med annan teorilektion.
  6. Inställer ridskolan lektionen äger deltagaren rätt till kompensation i form av ridlektion. Ridskolan skall i denna situation meddela deltagaren i så god tid som möjligt
  7. Lektionstid är den tid då deltagaren disponerar hästen. Hästarna delas ut ca 20 minuter innan lektionen börjar.
  8. Uppsägning av plats i grupp skall ske senast 4 lektionsveckor i förväg. Uppsägningen skall vara skriftlig och lämnas till kontoret. Gäller även innan start av höstterminen.
  9. Föräldrar till nybörjarbarn ska se till att barnet har tillgång till en ledare så länge det behövs.
  10. Vid långvarig sjukdom återfås erlagd avgift mot uppvisande av läkarintyg.

Uppdaterad: 2016-01-25 15:46
Skribent: Lotta Bergström

Kontakta Järna Ridklubb

Mail: This is a mailto link